Jyothi Yarraji Olinpiar Jokoetan 100 metroko hesi indiarra izango da Munduko Atletismoak atleten sailkatuen zerrenda eguneratzen duelako | Parisko Olinpiar Jokoak 2024ko albisteak

DELHI BERRIA: Jyothi Yarraji lehenengoa izateko prest dago 100 metro hesi indiarra -n parte hartzeko Olinpiar JokoakAbha Khatua jaurtitzaileak ustekabeko postua lortu zuen hurrengorako munduko sailkapenean. Parisko Jokoak.
The Munduko Atletismoa sarrera estandarra gaindituz zuzenean sailkatu ziren atleten zerrenda eta munduko ranking kuota gainditu zutenen zerrenda kaleratu zuen asteartean. Hala ere, Indiako Atletismo Federazioa (AFI) izango du azken hitza munduko ranking kuotaren bidez sailkatu ziren kirolariak hautatzeko.
Olinpiar Batzorde Nazionalak uztailaren 4ko gauerdira arteko epea dute WAri kuota bat baztertu nahi badute jakinarazteko. Uztailaren 4tik 6ra, WAk birbanatuko dio baztertutako kuota postuak proba berean sailkatutako hurrengo atletari. Behin betiko zerrenda uztailaren 7an argitaratuko da.
Yarrajik 12,78 segundo egin zituen Finlandiako maiatzean, eta 12,77 segundoko sailkapen automatikoko denboratik ehunen bat besterik ez zuen geratu.
Munduko ranking kuoten zerrendan 34. postuan dago, eta 40 kirolari lehiatuko dira Parisko ekitaldian. Federazio Kopan errekorra (18,41 m) hautsi zuen Khatua, hasiera batean munduko ranking kuota postutik kanpo geratu zen.
Hala ere, igandean amaitu zen Estatuen arteko Txapelketa Nazionalean urrezko irabazi zuen (17,63 m) 23. postura bultzatu zuen, 32 atleta Olinpiar Jokoetan lehiatzeko prest.
Sarvesh Anil Kushare altuera jauzilariak, Estatuen arteko Txapelketa Nazionalean 2,25 metroko jauziarekin urrea lortu zuena ere egin zuen ebakidura. DP Manu xabalina jaurtitzailea sailkatu zen, baina litekeena da Parisko Jokoetan galduko duela duela gutxi dopin-hauste baten ondorioz. Olinpiar txapelduna Neeraj Chopra eta Kishore Jenak dagoeneko lortu dute zuzeneko sailkapena.
Jeswin Aldrin luze-jauzilariak gutxigatik galdu zuen munduko rankingeko kuota, baina baliteke oraindik sailkatzea AFIk hautatzen badu.
Munduko Atletismoaren zerrendan beste Indiar luze-jauzilari bat zegoen, M Sreeshankar, sailkapen automatikoa lortu zuena baina lesio baten ondorioz baztertua izan zen. Lau gizonezkoen 20 kilometroko ibiltariek sailkapen automatikoko marka gainditu zuten, eta AFIk horietako hiru aukeratu beharko ditu.
Herrialde batek hiru kirolari soilik bidali ditzake ekitaldi batera.
Hauek dira Parisko Olinpiar Jokoak moztu zituzten indiar atletek, sailkapen estandarra hautsiz edo munduko ranking kuota bidez:
Kiran Pahal (emakumeen 400 metrokoa, zuzena), Parul Chaudhary (emakumeen 3.000 metroko saskibaloia, zuzena; eta 5.000 metrokoa, munduko sailkapena), Jyothi Yarraji (emakumeen 100 metroko hesietan, WR), Abha Khatua (emakumeen pisu jaurtiketa; WR), Annu Ranivelwo emakumeak jaurtiketa, WR), Priyanka Goswami (emakumeen 20 km-ko ibilaldia; zuzena), emakumezkoen 4×400 metroko erreleboa (esleitutako ekitaldian sailkatua), Avinash Sable (gizonezkoen 3000 metroko slipa; zuzena), Sarvesh Anil Kushare (gizonezkoen altuera jauzia, WR), Abdulla Aboobacker eta Praveen Chithavel (bi gizonezkoen jauzi hirukoitza, WR), Tajinderpal Singh Toor (gizonezko pisu jaurtiketa, WR), Neeraj Chopa eta Kishore Jena (gizonezkoen xabalina jaurtiketa, zuzena), Akshdeep Singh, Ram Baboo, Vikash Singh eta Paramjeet Singh Bisht (gizonezkoen guztiak). 20 km-ko martxa, zuzena, aukeratu beharreko lautik hiru), gizonezkoen 4×400 metroko erreleboa (esleitutako proban sailkatua), maratoi-lasterketa-errelebo mistoa (lasterketetako ibiltari sailkatuen artean).

Munduko Atletismoa,Parisko Jokoak,Olinpiar Jokoak,Neeraj Chopra,Jyothi Yarraji,100 metro hesi indiarra,Indiako Atletismo Federazioa,AFI